TAHTA KURUSU mücadelesi bertaraf edilmesi en zor olan türdür. profesyonel bir çalışmayla sonuç alınabilir.Bu tür otostopçu olarak kabul edilir ve taşımayla gelirler. Eşyalarla, üstümüzde veya evcil hayvanlarla evlerimize taşırız. Genellikle otellerde kamplarda bulunur. Kan emerek beslenir. Beslenmeden 18 ay yaşayabilir. Tahtakurusu mücadelesinde en etkili çözüm erken müdaheledir.

Tahta kurusu tıpkı bit ve pire gibi asalak şekilde kan emerek yaşayan böceklerdir. Kan emmek için genellikle geceyi bekleyen tahta kurusu , beslenmediği zamanlarda karanlık ortamlarda bulunurlar. En sık görülen türü resimde görüldüğü gibi kızılımsı renkte olan ve 5 mm boyunda olanlarıdır. İnsanlardan kan emdikleri gibi, avları arasında memeliler (evcil ve yabani hayvanlar, kümes hayvanları vb.)  ve kuşlar bulunur.Tahta kuruları ortam koşullarının sıcak, soğuk, nemli veya kuru oluşundan etkilenmeksizin yaşamlarını sürdürebilirler. Öyle ki çok soğuk havalarda yarı uyku durumuna geçip hiç beslenmeden bir buçuk yıl yaşayabilecek kadar dayanıklıdırlar. Oldukça kötü bir kokuya sahiptirler. Dışkıları ve ölüleri kötü bir koku yayar. Genelde temas edilen hayvanlar aracılığı ile insanlara naklolurlar. Bu böcek türünün üremeleri yumurtlama şeklindedir. Evlerde; öncelikle yatak ve kenepelerde sonra parke aralarına, duvar ve zemindeki çatlaklara, ahşap malzemelerin içlerine, bodrum veya tavan aralarına bırakabilirler. Her defasında yüzlerce yumurta bırakırlar. Bu dayanıklı ve güçlü böcek ile mücadele için tahta kurusu ilaçlama alanında deneyimli ve yetkili firmalarla çalışmanız sorunuzun çözülmesini sağlayacaktır.

Tahtakuruları Bir Eve Nereden Gelir?

Tahtakuruları her yerden gelmiş olabilir. Temiz bir evde yaşamaları daha zor olsa da bulaşmayacakları anlamına da gelmez. Bir eve girişleri farklı şekillerdedir. Beslenen evcil hayvanların üzerinden, yeni alınan mobilyaların içinden, tatilden döndükten sonra otellerde bırakılan bavulların içinde taşınmış olabilirler. Bir istila ile karşılaşıldığında özellikle spottan alınan eski ve kullanılmış mobilyalardan da şüphelenmek gerekir.
Önce tahtakurularının  yarattığı sorunlarını anlamak ve bulmak gerekir. Bu zaman alabilir. Çünkü her noktayı içerir. Hareketli mobilyalar, ev eşyaları ve kişisel eşyaları kontrol etmelisiniz. Her odaya nasıl bir kontrol uygulayacağınızı planlayın. Eve yeni gelen eşyalardan  başlayarak kontrol edebilirsiniz. Özellikle yatakların kıvrımlı köşeleri baza başlarının girintili yerleri duvarda ki bir tablonun altı gibi yerleri kontrol edin. Bu canlılar gizli yerlere yuvalanırlar burada çoğalırlar. En önemlisi gece uykunuzda sizi birşeyin ısırdığını vücudunuzda ısırık izleri gördüğünüzde yatagınızın köşelerini dikiş yerlerini fitillerini kontrol edin eğer buralarda böcek görürseniz muhtemelen bu tahtakurusu yada pire olabilir hemen profesyonel destek alabilirsiniz.