PİRE İLAÇLAMASI pirenin yaşam alanları detaylıca ilaçlanır. evcil hayvanların konakladığı alanlara dikkat edilir. yumurtalar için ilaçlama tekrarlanabilir. Vakumlama yapılması pire tedavisinde en iyi yöntemdir. detaylar için iletişime geçiniz..

Pire, kanatsız, küçük, kan emici 1.600 çeşidi olan böcek türüne verilen genel bir addır. Tropik, astropik ve ılıman bölgelerden kutup bölgelerine kadar yayılmış olan bu böcekler özelleşmiş vücut yapıları sayesinde memelilerin ve kuşların derisine tutunarak kanlarını emer, tutundukları yerler arasında yer değiştirirken son derece tehlikeli hastalıkları da bulaştırabilir. Vebanın insanlara bulaşmasında baş rolü oynayan keme piresi ve akrabaları ortaçağda Avrupa nüfusunun yaklaşık dörtte birinin ölümünden sorumludur. Pireler dış parazitlerdir. Memelilerin ve kuşların kanlarını emerek yaşamlarını sürdürürler. Hızlı hareket edebilen genelde koyu renkli canlılardır. Genellikle köpek, kedi, insan, tavşan ve kümes hayvanlarında bulunurlar ve ısırdıkları yerleri uyuşturmak için kullandıkları salgı kaşıntı yaratır. Alerjik reaksiyon gösterildiği takdirde deride kızarıklıklar oluşur. Taşıdıkları bakteri insanlara bulaştığında ölümcül veba hastalığı meydana gelebilir. Özel tasarlanmış ayakları sayesinde şu ana dek evrende bilinen en hızlı hareket edebilen canlıdır. Bu yüzden pireler ışınlanmış gibi anlık farklı yerlerde gözükür.


Evde ve ya İş yerinde Pire Gördüm Ne Yapmalıyım?

Pire gibi haşereler hemen her iklimde yaşayıp üreyebilen haşerelerdir. Evde kendi imkanlarımızla bu haşerelere mücadele etmek kesin bir çözüm olmamakla beraber zaman kaybından dolayı dahada çoğalmalarına sebep olacaktır. Bu gecikmeler zaten zor olan pire ile mücadeleyi dahada zorlaştıracaktır. Bu nedenle bu tür haşereler ilk görüldüğü andan itibaren derhal profesyonel destek alınmalıdır.

Pire Nasıl Evlerimize Gelir ?

 Pire gibi haşereler evinizdeki evcil hayvanlardan oluşabileceği gibi okuldan gelen çocuklardan, eve giren farelerden, pencerenize konan kuşlardan evinize gelip giden misafirlerinizden, eve yeni gelen bir eşyadan, marketten gelen bir poşetten  piknik için gittiğimiz yeşil alanlardan üstümüzde taşınabilir. O sebeple bulaşması çok kolay olan kurtulması bir  o kadar zor olan bu tür haşereler icin profesyonel destek elzemdir. 

Pire İlaçlaması Sonrası ve Öncesi Yapılması Gerekenler?

Pire ilaçlaması öncesi randevu oluşturulur ve randevu oluşturulurken ilaçlama sırasında ve sonrasında yapılacaklar müşteri temsilcimiz tarafından yada ilaçlama teknisyenimiz tarafından mekanda sizlere sözlü olarak anlatılacaktır. İlaçlama gerekli donanıma sahip profesyonel eğitimli sağlık bakanlığından sertifikalı teknisyenler tarafından yapılır. ilaçlama için evinize gelen personele bu belgeleri göstermesini isteyebilirsiniz. İlaçlama ekibi gelmeden evde ilaç temas edebilecek gıdalar kaldırılmalıdır veya plastik poşetlere konularak ağzı sıkıca bağlanmalıdır. evcil hayvanlar aynı gün dış parazit aşıları yapılmalı ve ilaçlama sırasında ortamdan uzaklaştırılmalıdır. evcil hayvan oyuncakları ve bebek oyuncakları ilaç temas etmeyecek şekilde muhafaza edilmeli yada ilaçlanması gerekliyse eğer, ilaçlamadan sonra yıkanarak kullanılmalıdır. ilaçlamadan sonra sonra yeterli süre kapalı tutulan mekan bir yetişkin girerek hava yollarını açması ve mekanı yeteri kadar havalandırması akabinde kullanılması gereklidir.İlaçlama sırasında mekanda yetkisiz kimse olmaması olması gereken durumlarda ise muhakkak koruyucu önlemleri almış olması şarttır. Aksi takdirde  ilaçlama yapılması kanunen uygun değildir.

Pire İlaçlamasını Kimler Yapar?

İlaçlama işi ciddi sonuçları olan son derece riskli olan profesyonel bir hizmet türüdür. Bu sebeple bu işi meslek edinmiş gerekli kurum ve kuruluşlardan eğitim almış bu eğitimler sonunda ilaçlama yapabilmek için sertifikalandırılmış kişilerden ve şirketlerden hizmet alınması gereklidir. Hizmet alacağınız bu kişi veya şirketler yine Sağlık Bakanlığının onayladığı biyosidal ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapmaları şarttır. Bu işi bilinçsiz şekilde yapan ve ne şekil bir ilaç kullandıkları belli olamayan kişilerden hizmet alırken sağlığınızı ve paranızı çöpe atmış olabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Pire İlaçlaması Nasıl Yapılır.

Pire gibi haşerelerin ilaçlamasında ULV adı verilen ilaçlama cihazıyla evde bütün her yerde detaylı ilaçlama yapılır. Bu ilaçlamada yataklar, gardolap içleri ve kıyafetler, perdeler, nevresimler, baza içleri kanepeler koltuklar halılar ve buna benzer haşerelerin saklanabileceği her yer bu eşyaların kıvrımlı köşeleri detaylı şekilde ilaçlanır. İlaçlamadan sonra mekan yeterli süre en az iki saat kapalı tutulur. Bu sürenin sonunda ortam havalandırıp kullanılır. 

Pire İlaçlaması Yapıldı Ancak Pire Sorunum Devam Ediyor.

Bu tür haşereler bertarafı zor olan haşerelerdir. Ortamda iyi gidebildikleri yumurtalarını ulaşılamayacak kadar gizlediklerinden ilaçlama sırasında ilaç nüfus etmeyen yerlerden üreyen yavrular için yumurtadan çıkan yeni yavrular için ikinci bir ilaçlama haşere yoğunluğuna göre ilaçlama yapan teknisyenin gözlemlerine göre tavsiye edilebilir. Haşere ve böcek yumurtaları diğer yumurtalar gibi koruyucu bir zar ile muhafazalıdır ki bu muhafaza dış etkenlere karşı koruduğu gibi ilaçlamaya karşıda korumaktadır. İlaçlama ne kadar detaylı şekilde yapılsa da ne miktarda kullanılsa da yumurtaya etki etmeyeceği aşikardır. Bu sebeple ortamda yumurta oluşmuşsa ikinci ilaçlama muhakkak gerekecektir. Bazı durumlarda üçüncü hatta dördüncü ilaçlama gerektiren mekanlar olabilir depo gibi bodrum gibi çok fazla eşya bulunan ilaçlamanın detaylı olarak her yere nüfuz ettirilemediği yerlerde  bu durumla karşılaşabilmektedir. 

Garantili Pire İlaçlama Nasıl Olur?

Detay böcek ilaçlama dezenfeksiyon olarak her tür haşere ve böceği yok etme garantisi veriyoruz ancak tek ilaçlamada bitirme garantisi her tür böcekler için geçerli değildir. İlaçlama yapılan mekanların yapısı böceklerin yoğunluğu en önemlisi böceğin türü yumurtası ilaçlamanın neticesini etkileyen hususlardır. Yumurtasını korunaklı şekilde saklayan böcekler zaten yapısı gereği korunaklı olan yumurtalara erişimi dahada zorlaştırır. Kullanılan ilaçlar bu yumurtalara nüfus edemez etse de tesir gösteremez. bu sebepledir ki ilaçlama yapılan mekanlarda ilaçlama teknisyeni tarafından bir keşif yapılır gerekli görülmesi halinde ilaçlamanın tekrarlanması istenir. eviniz bahçeli ya da yeşil alanlara yakınsa evcil hayvan besliyorsanız yeşil alanlarda çok vakit geçiriyorsanız yada buna benzer şekilde pire  vb. haşerelerin olabileceği yerlerde yaşıyorsanız periyodik ilaçlama yaptırmanız yararlı olacaktır. Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.