Karınca İlaçlamasında özel jel ilaçlama ve ya duruma göre farklı teknikler kullanılarak mücedele yapılmaktadır.

 

Evlerimizde Karınca Sorunu

Karıncalar genel olarak dış ortamda toprak altında veya ağaç köklerine, kütüklere yuva yaparak buralarda koloniler halinde yaşayan canlılardadır. Karıncalar kimi zaman uygun ortam oluştuğunda evlerimize ve diğer yaşam alanlarımıza girerek buralarda besleme ihtiyaçlarını karşılar ve yuvalanmak için uygun buldukları çatlaklara, deliklere, fayans ve parkelerin altlarına yuvalanarak buralarda kendilerine yer açarlar. Kendi ağırlığının 10 katı ağırlığı taşıyabilen karıncalar yuvalarını genişletmek için bulundukları yerde kazı çalışması yaparak yapıya zarar verirler. Her ne kadar karıncalar temiz canlılar olarak bilinsede hareket alanları içinde bulaştıkları mikropları taşıyarak yiyeceklerimize ve kimi zaman insanlara ısırıkla bulaştırabilirler. Bu nedenle bu çalışkan canlılar istemeden de olsa zararlı olabilirler.


Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz?

Yaşam alanlarımıza davetsiz olarak gelen karıncalar aslında bilmeden kendimiz davet etmişte olabiliriz. Şöyle ki; ağzı açık kalan yemekler, reçel, bal, pekmez kavanozları, yerlere dökülen kırıntılar, kirli bırakılan tezgah,  masa üstleri karıncalar için beslenme alanıdır. Bu hususlara dikkat edildiğinde karıncalar sizi rahatsız etmeyeceklerdir. Karıncalardan profesyonel ilaçlama hizmeti sunan ilaçlama şirketlerinden yardım alabileceğiniz gibi kendinizin de bir takım uygulamalar yaparak karıncalardan kurtulabilirsiniz. Karıncaların geçiş yollarına tuz, karabiber, karbonat, nane yağı, sirkeli su gibi maddeler uygulayabilirsiniz. Bu uygulamalar karıncalardan kurtulmanız için ilkel yöntemlerdir. İşe yaramadığını düşünürseniz profesyonel ilaçlama hizmeti almak için Detay böcek ilaçlama dezenfeksiyonu arayın.

Karınca İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Karınca ilaçlaması da diğer tüm haşere ve böcek ilaçlaması gibi prefesyonel destek alınması gereken bir uygulama şeklidir. Karınca ilaçlaması öncelikle karıncaların geçiş yollarının tespit edilmesiyle başlar bu yol üzerinden yuvalarına ulaşılır ve yuvalarında imha edilir. Karınca ilaçlamasında
profesyonel sağlık bakanlığı onaylı biosidal sertifikalı kalitesi tescilli karınca ilaçları kullanılır. Bu ilaçlar karıncaların sevdiği ilaçlardır. Geçiş yollarına uygulanan ilaçları yuvalarına taşıyan karıncalar istemeden de olsa hem kendi, hem de kolonisinin sonunu getirir. Profesyonel ilaçlama hizmeti olan bu tür ilaçlar uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Kişisel olarak bu ilçaları temin ederek kullanmak ciddi sonuçları olabilir. Unutmayın ki "zehir uzman ellerde ilaç, ilaçda bilinçsiz ellerde zehir olur"

Karınca İlaçlamasını Kimler Yapabilir?

İlaçlama işi ciddi sonuçları olan son derece riskli olan profesyonel bir hizmet türüdür. Bu sebeple bu işi meslek edinmiş gerekli kurum ve kuruluşlardan eğitim almış bu eğitimler sonunda ilaçlama yapabilmek için sertifikalandırılmış kişilerden ve şirketlerden hizmet alınması gereklidir. Hizmet alacağınız bu kişi veya şirketler yine Sağlık Bakanlığının onayladığı biyosidal ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapmaları şarttır. Bu işi bilinçsiz şekilde yapan ve neşekil bir ilaç kullandıkları belli olamayan kişilerden hizmet alırken sağlığınızı ve paranızı çöpe atmış olabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.