HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMASI duruma göre JEL uygulaması ya sıvı ilaçlama yöntemleri tercih edilir. Böceklerin konak yerlerine yarık ve çatlaklara pestisit uygulaması yapılır. Gerekli görülürse yumurtalar için tedavi tekrarlanır.

                                      
Kalorifer böceği hamam böceği türünden alman hamam böceği amerikan hamam böceği olarak ta bilinen dünyanın her yerinde her iklim şartında yaşayabilen ve hızla çoğalabilen bir böcek türüdür. Hamam böceği ailesinden olan kalorifer böcekleri alman hamam böceği, amerikan hamam böceği olarak ta bilinir. İnsanları ısırmazlar. evlerde özellikle mutfakta yasarlar ve çoğaldıkça diğer odalara ve hatta komşulara kadar dağılırlar. bu böcek türü yumurta yoluyla çoğalır ve bir böcek tek seferde 200 kadar yumurta yapar ve bu yumurtalar ortalama 15/18 günde gelişimini tamamlar. 10 katlı bir apartmanı bir gecede dolaşan bu tür gecede 4,5 km yol yapabilir. 

Kalorifer Böceği evimize Nasıl Gelir?

Kalorifer böcekleri hızlı hareket eden ve hızlı çoğalan bir böcek türüdür. Evinize iş yerinize hatta arabanıza kadar gelerek buralarda hızla çoğalırlar. Peki kalorifer böcekleri evlerimize veya diğer mekanlarımıza nasıl gelirler. Bu böceklerin değişik yollarla evlerimize gelir ve yerleşirler. Geliş yolları genelde kanalizasyon giderleri olsa da bazen komşularımızdan bazen bir market poşetiyle bazen eve yeni gelen eşyalarla kargo paketlerinde hatta gittiğimiz bir misafirlikten üzerinize saklanarak gelen böcek evinize yerleşerek hızla çoğalır ve baş edilemez hal alırlar.

Kalorifer böceklerinin Zararları Nelerdir?


Kalorifer böcekleri insanları ısıran zehirli bir tür değildir ancak masum da değildirler. Bu böcekler yaşadıkları alanlarda aldıkları mikropları evimize taşırlar ve bunları gıdalarımıza bulaştırırlar ve ciddi sağlık sorunlarına sebep olurlar. Kalorifer böceklerinin bulaştırdığı hastalıklardan bazıları dizanteri, verem, pnomoni, astım ve mantar hastalıklarıdır. Bununla beraber birde işin maddi boyutu vardır. kalorifer böcekleri evlerde ki başlıca yuvası çamaşır makinası kombi buzdolabı bulaşık makinası ve diğer elektronik eşyaların içlerine yapmalarıdır. bu aletlerin içlerine yuvalanan böcekler burada elektronik devrelere zara vererek bozmaktadır. Servise gelip açtığı zaman içinde böcekleri görürse garanti dışı olan bu arıza maddi bir külfet oluşturacaktır. özellikle kombilerin azınlı dğşmanı olan bu böcekleri ilk gördüğünüz andan itibaren ilaçlama hizmeti almanız yararlı olacaktır.

Kalorifer Böceği İlaçlaması Nasıl Yapılır?

Hamam böceği - kalorifer böceği ilaçlaması yapılacak alanda evcil hayvanlar çıkarılır. ilaçlama yapılacak alanda ilaçlama personeli dışında kimse bulunmaması olası zehirlenme durumları için gereklidir. Açıktaki olan gıdalar kaldırılır. Kapı ve pencereler kapatılır. Uygun yerlere jel ilaçlaması yapıldıktan sonra Mutfaktan başlanarak dolap içleri alt ve üstleri makinelerin arkaları buzdolabı arkaları kombi ve davlumbaz çevresi detaylıca ilaçlanır. Odalarda ise bariyer şeklinde dip ve köşeler kapı pervazları kornişler süpürgelikler gibi böceklerin yuvalanabileceği tüm noktalar ilaçlanır. İlaçlamadan sonra ıslak temizlik yapılmaması, açıkta kalmış gıda varsa tüketilmemelidir. Ev en az iki saat kapalı kaldıktan sonra yeterince havalandırdıktan sonra kullanılmamalıdır. İlaçlamada halk sağlığı ilaçları kullanılır. Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı ilaçlardır. İlaçlama etkisi hemen değil birkaç içinde gösterir. ilaçlamadan sonra böcekler dahada çoğaldığı görülebilir bunun sebebi ilacın etkisiyle ortamda gizlenen yuvalarda olan böceklerin ortaya çıkıp kendini göstermesidir. ilaçlamadan haftalar sonrasında dahi böcek ölümleri görülmesi normaldir. Bunun sebebi ilaca maruz kalan ve ölen böcekleri yuvalarında diğer böceklerin onların ölülerini yiyerek beslenmesi onlarında ölümüne sebep olmaktadır. İki hafta sonra yumurtadan çıkan yavrular için ikinci seans ilaçlama bazı mekanlarda gerekebilmektedir. Tek ilaçlamada böcek sorunu çözülsede kesin çözüm garantisi gerçekçi değildir. İlaçlama bir daire için ortalama 30.dk kadar sürmektedir.

 

Kalorifer Böceği ilaçlaması öncesinde ve sonrasında yapılacaklar nelerdir?

İlaçlama profesyonelleri ilaçlama öncesi hazırlık ve sonrası temizlik konusunda gerekli bilgileri sözlü olarak sizlere aktaracaklardır. ilaçlama günü gelmeden önce aranarak bilgi verilir. ilaçlama genel yaşam alanları olan mutfaktan başlayacaktır. ilaçlama öncesi burada bulunan gıdalar dolaba kaldırılmalıdır. dolapta yer yoksa bir plastik poşete konularak ağzı sıkıca bağlanmalıdır. odalarda bebek oyuncakları ve evcil hayvan oyuncakları varsa bunlarda aynı şekilde ilaç temas etmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir. ilaçlama yapan personel gerekli koruyucu ekipmanlarını giyinerek ilaçlamaya başladığında ilaçlama yapılan mekanda başka yetkisiz kimse olmamalıdır. ilaçlama sonrasında mekan personelin size söyleyeceği süre kapalı tutulacaktır. ilaçlama sonrası bir süre kapalı kalan mekana bir yetişkin önceden girerek hava yollarını açarak mekanı yeterli süre havalandırarak sonrasında kullanıma açar. ilaçlama sonrası evde mutfak eşyaları ilaçla temas eden her nokta yıkanarak kullanılmalı buna ek olarak odalarda gerekmedikçe ıslak temizlik bir süre yapılmamalıdır. ıslak temizlik yapıldığında ilacın etkisi gideceğinden mümkün olan süre ilaç buralarda kalması faydalı olacaktır.

İlaçlama yaptırdım ama sorun devam ediyor ne yapmalıyım?

Kalorifer böcekleri yumurta yoluyla çoğalan türlerdir. tek seferde 200 yumurta yapabilen kalorifer böcekleri hızla çoğalırlar. Kalorifer böcekleri yumurtalarını gizli yerlerde bırakırlar ilaçlama yapılırken ve ya temizlik yapılırken buralara erişilemez. Kaldı ki erişilse dahi kullanılan ilaçlar yumurtanın yapısı sebebiyle yumurtaya etki etmeyecektir. Bu durumda ise izlenecek yol ilk ilaçlamadan itibaren yumurtanın gelişimini tamamlayıp yavruların çıkma zamanı olan 15/18 gün sonrasında ikinci bir ilaçlamanın tekrarlanması olacaktır. İkinci ilaçlama yoğun böcek oluşumunun olduğu mekanlarda gerekir. Henüz böcek yeni görülmeye başlanmış yumurta olayının yaşanmadığı mekanlarda ikinci ilaçlamaya gerek kalmadan sorun çözülmüş olacaktır. ilaçlama sonunda böcekler bitti ama sonra tekrar çıkarsa diye bir soru aklınıza geldiyse bu durumda altı aylık dönemlerde temizlik yada evi terk etme gerektirmeyen en basit ilaçlama yöntemi JEL ilaçlama tedbir amaçlı yaptırmak yaralı olacaktır.